Nagyvilág

Nyolc kanadai halt meg Libanonban

Nyolc kanadai állampolgár veszítette életét Libanon déli részén vasárnap a harci cselekmények következtében - közölte Peter McKay kanadai külügyminiszter a CTV televízióban.

A külügyminiszter a televíziós csatornának telefonon nyilatkozva elmondta, hogy a nyolc megerősített halálos áldozaton kívül további hat súlyosan sebesült kanadai állampolgárról tudnak. Közölte, hogy a nyolc halálos áldozat közül öt egyazon család tagjai. Egy, a házukat ért izraeli légi csapásban veszítették életüket Ajtarúnban, közel az izraeli-libanoni határhoz. Korábbi libanoni jelentések arról szóltak, hogy öt kanadai és libanoni kettős állampolgár halt meg, amikor egy izraeli harci gép lerombolt egy házat az ország déli részén.

Kanada bejrúti nagykövetségén mintegy 16 ezer Libanonban élő kanadai állampolgár regisztráltatta magát, de a nagykövet szerint a valódi szám 40 ezer körül lehet. Kanadában jelentős libanoni származású népesség él.

Stephen Harper kanadai miniszterelnök pénteken jogosultnak és mértéktartónak nevezte az izraeli támadásokat. A kormányfő februári hivatalba lépése óta országának a közel-keleti konfliktusban tanúsított viszonylag semleges álláspontját erősen Izrael-barát pozícióvá változtatta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik