Nagyvilág

Megsebesülhetett a Hezbollah vezetője

Izraeli légitámadásban megsebesült a libanoni Hezbollah lázadószervezet vezetője vasárnap Bejrútban a Kettes csatorna izraeli kereskedelmi televízió szerint, de a szervezetnek egy neve elhallgatását kérő tisztségviselője tagadta ezt, izraeli propagandafogásnak minősítette.

Izrael Bejrút egyik déli negyedét, a Hezbollah egyik fellegvárát bombázta. A hivatalos libanoni tájékoztatási ügynökség a rendőrséget idézve megerősítette, hogy a légitámadásokban teljesen megsemmisült az a kilencemeletes épület, amelyben a Hezbollah főhadiszállása volt. Az izraeli tévé arról tudósított, hogy Haszan Naszrallah sejk, a lázadószervezet vezetője vasárnap megsebesült. Az al-Dzsazíra pánarab műholdas televízió bejrúti tudósítója idézett egy forrást, amely “nagyon közel áll” a Hezbollah vezetőjéhez, Haszan Naszrallah sejkhez, és eszerint a sejk egy “biztos helyen” tartózkodik.

Gadi Ejzenkraut tábornok, az izraeli vezérkar hadműveleti főnöke az izraeli katonai rádiónak azt mondta: a vezérkar úgy gondolja, hogy a Hezbollah vezetője egy óvóhelyen, mélyen a föld alatt húzza magát. A sejk legutóbb lehallgatott telefonbeszélgetéseinek elemzése alapján megállapították, hogy hangja “feszült és szorongással van tele” – tette hozzá a rádió. Jonanan Loker tábornok pedig a maga részéről közölte: a hadseregnek megvan az eszköze a föld alatti óvóhelyek megsemmisítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik