Nagyvilág

Külföldi kereskedelmi hajót talált el egy izraeli rakéta

Külföldi - feltehetően egyiptomi - kereskedelmi hajót talált el egy rakéta ugyanabban a térségben, ahol egy izraeli hadihajót is támadás ért péntek este a libanoni partoknál - közölte az izraeli hadsereg. Akkor négy izraeli katona tűnt el.

Péntek este találat ért egy izraeli hadihajót a libanoni partok közelében, Bejrút magasságában, amely kigyulladt. A támadás elkövetését a Hezbollah libanoni síita szélsőséges szervezet vállalta. Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió jelentése szerint négy izraeli katona a támadás után eltűnt. A katonák eltűnéséről szóló hírt szombat hajnalban az izraeli hadsereg szóvivője is megerősítette. A hadsereg megkezdte az eltűnt katonák felkutatását.

A szóvivő nem tudta megmondani, hogy a hadihajót rakétatámadás érte, vagy – mint ahogyan a Háárec izraeli napilap internetes kiadása írta – robbanószerekkel megrakott robotrepülőgép csapódott be rá. A súlyosan megrongálódott hajót, amelyet a libanoni partoktól 16 kilométerre ért találat, az izraeli Haifába vontatták.

A szóvivő azt is közölte, hogy az izraeli hadihajók elleni támadás alatt rakétatalálat ért egy külföldi – feltehetően egyiptomi zászló alatt hajózó – kereskedelmi hajót is, amely kigyulladt. A fedélzetén tartózkodókat egy segítségükre siető hajóval kimentették. A szóvivő nem tudta megmondani, megsebesült-e valaki a hajón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik