Nagyvilág

A Hamasz ragaszkodik a fogolycseréhez Izraellel

Továbbra is ragaszkodik a fogolycseréhez Izraellel a Hamász - hangoztatta a radikális palesztin mozgalom egyik szóvivője pénteken Gázában egy rokonszenvtüntetésen, amelyet a Hezbollah libanoni síita szervezet és Libanon támogatására tartottak néhány ezer ember részvételével.

Musir al-Maszri kijelentette: üzenetük világos, Izrael addig nem kapja vissza katonáit, amíg az Izraelben őrzött palesztin foglyok nem szabadulnak. Izrael nem is álmodhat katonái szabadulásáról ellenszolgáltatás nélkül.

Hozzátette, hogy a Hamász és a libanoni síita Hezbollah mozgalom ugyanazt akarja, “kiűzni a cionista ellenséget területéről és kiszabadítani foglyaikat.” Izrael téved, ha azt hiszi, hogy kétfrontos harcot vívhat. A fegyveres szervezetek egységbe tömörülve Gázában, rakétáikkal elérhetik Askelón városát, míg Libanonból Haderát és Haifát – mondta a Hamász tisztviselője.

Izraeli lapértesülés szerint Izrael hajlandó lenne a fogolycserére, de nem a Hamásszal, hanem a Palesztin Hatósággal.
A Háárec című izraeli lap pénteken a Sin Bét, az izraeli belbiztonsági szolgálat vezetője, Juval Diszkin és Mahmúd Abbász palesztin elnök a jordániai fővárosban kedden tartott találkozójáról palesztin forrás alapján azt írta: Diszkin közölte Abbásszal, hogy Izrael kész elengedni palesztin foglyokat akkor, ha a fogolycseréről a Palesztin Hatósággal és nem a Hamásszal állapodik meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik