Külföld

Gyurcsány Finnországba látogat

admin
admin

2006. 07. 14. 08:14

Az Európai Unió soros finn elnökségéhez kapcsolódó célkitűzésekről, a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről, valamint befektetési lehetőségekről folytat megbeszéléseket pénteken Helsinkiben a magyar kormányfő.

Gyurcsány Ferenc, akit útjára Göncz Kinga külügyminiszter is elkísér, délután tárgyal vendéglátójával, Matti Vanhanen kormányfővel. Megbeszéléseik napirendjén Európa jövőjével, versenyképességével, az igazságügyi és belügyi együttműködéssel, illetve az EU külkapcsolataival összefüggő kérdések szerepelnek.

A magyar küldöttség délelőtt ellátogat a Nokia cég központjába, és találkozik Eskho Aho volt miniszterelnökkel, a finn innováció állami kockázatitőke-alapjának, a SITRA-nak az elnökével.

Mint Göncz Kinga szerdán elmondta, a július 1-jével kezdődött finn EU-elnökség sorra konzultál a tagországokkal arról, hogyan illeszkednek céljaikhoz a megfogalmazott prioritások. A finnek egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az innováció terén tegyék hangsúlyosabbá a közösségi együttműködéseket, s hogy elnökségük fél éve alatt az unió értékelje a schengeni zónához való csatlakozás előrehaladását. Magyarországnak azért is fontos a finn elnökség, mert szeptemberig be kell nyújtania az EU-hoz a konvergenciaprogramot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

The Cranberries May 9th, 2012 Sound Academy Toronto, Ontario (Photo by Michael Hurcomb/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.