Nagyvilág

Öt külföldi és 36 spanyol halt meg a metróbalesetben

Öt külföldi és 36 spanyol állampolgár vesztette életét a spanyolországi metrószerencsétlenségben - közölték a valenciai autonóm körzet kormányzatának illetékesei.

Valencia város központjában hétfőn 13 óra körül siklott ki egy metrószerelvény az 1-es vonalon. A mintegy 150 embert szállító, két kocsiból álló szerelvény túl nagy sebességgel haladt, és emiatt történt baleset. A szerencsétlenség 41 halottja között egy argentin, egy kolumbiai, egy venezuelai, egy paraguayi és egy bolgár állampolgár van. A kolumbiai, a bolgár és egy spanyol áldozaton kívül mindenki esetében befejeződött az azonosítási eljárás, az igazságügyi orvosszakértői intézet kiadta a holttesteket.

Valencia ad otthont a katolikus családok V. világtalálkozójának. A múlt héten szombaton megnyílt találkozóra magyar zarándokokat is várnak, egy részük hétfőn indult útnak Spanyolország harmadik legnépesebb városa felé.

A július 9-ig tartó találkozóra Valenciába utazik XVI. Benedek pápa, aki saját kérésére találkozik és együtt imádkozik majd az áldozatok hozzátartozóival. A pápa meglátogatja azt a metrómegállót, ahol a baleset történt, és amelynek környékét továbbra is virágok, üzenetek és égő gyertyák százai borítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik