Külföld

Elutasította Izrael a palesztin ultimátumot

admin
admin

2006. 07. 03. 13:42

Huszonnégy órás ultimátumot adtak az izraeli katonát állítólag fogva tartó palesztin szervezetek Izraelnek, hogy szabadon engedje az általuk követelt palesztin foglyokat, Izrael pedig szinte nyomban elutasította az ultimátumot.

A palesztin szervezetek közelebbről meg nem jelölt következményekkel fenyegették meg Izraelt arra az esetre, ha nem teljesítené követelésüket a megadott határidőre, kedden, közép-európai idő szerint hajnali 5 órára.

Az ultimátumot Gázában tette közzé hétfőn az Ezzeddín al-Kasszám Brigádok (a Hamász fegyveres szárnya), a Hamásszal szintén kapcsolatban álló Népi Ellenállás Bizottságai és az Iszlám Hadserege. „Ha az ellenség nem tesz eleget előző közleményünkben megfogalmazott követelésünknek, lezártnak tekintjük az ügyet, s az ellenség viseli a teljes felelősséget a következményekért” – áll az ultimátum szövegében.

Arról nincs szó az ultimátumban, hogy mi lesz az elrabolt izraeli katona sorsa, ha nem teljesülnek a követelések a megadott határidőig, s arról sincs, hogy szabadon engedik-e a szóban forgó palesztin szervezetek a június 25-én elfogott Gilád Salit tizedest, ha teljesülnek követeléseik. Egy nyugati hírügynökség megkérdezte erről az Ezzeddín al-Kasszám Brigádok szóvivőjét, de az csak annyit mondott válaszul, hogy az ultimátum „szövege világos, további kommentárunk nincs”.

Egy névtelenséghez ragaszkodó izraeli katonai illetékes elvetette a palesztin ultimátumot azzal, hogy a szövegét tanulmányozzák, de az izraeli alapálláson ez idő szerint nem változtatnak, eszerint pedig minden tárgyalást visszautasítanak az emberrablókkal, és nem engednek a zsarolásnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.