Külföld

Előntötte a szemét Marseille-t

admin
admin

2006. 06. 26. 16:58

Kritikussá vált Marseille egészségügyi helyzete, mivel hétfőre több mint kétezer tonna szemét gyűlt fel az utcákon a szemetesautók sofőrjeinek sztrájkja miatt.

Hetedik napja nem ürítik a kukákat Franciaország egyik legnagyobb városában a szemetesek, akik napidíjért dolgozó kollegáik állományba vétele és munkaidejük megreformálása előtt “valódi tárgyalásokat” követelnek. A városvezetés ugyanis a szemetesek előzetes megkérdezése nélkül kívánja megszüntetni a vasárnapi szemétgyűjtést, ami elbocsátásokhoz vezethetne. A kukások valamennyi szakszervezete csatlakozott a sztrájkfelhíváshoz.

Vasárnap délután kisebb tűz ütött ki Marseille piacterén, amely az elmúlt napokban szabályos szemétteleppé alakult. Az elviselhetetlen szag mellett a környéket megszállták a patkányok is.

A 30 fokos hőségben egészségügyi problémával fenyeget a tengerparti város utcáin és öblében felgyülemlett szemét. A városlakók előszeretettel öntik a kukák tartalmát az utcák közepére azt remélve, hogy így a városi szervek kénytelenek lesznek a szemetesek helyett azt összeszedni. A legforgalmasabb környékeken a polgármesteri hivatal 17 tízköbméteres szeméttárolóval és két kamionnal próbál a helyzeten enyhíteni.

A hulladékkal teli utcákban a hajléktalanok száma is meggyarapodott, a kereskedők pedig már jelentős forgalomkiesésre panaszkodnak.
Marseille lakói 2003-ban már megtapasztalhattak egy kukássztrájkot, ami akkor öt hétig tartott.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Simicska tévéje is döntött

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.