Külföld

Bölcsilátogatáson a First Lady

admin
admin

2006. 06. 22. 17:38

Laura Bush és Dobrev Klára csütörtökön felkeresett egy józsefvárosi bölcsődét, amely különleges nevelési programjával a hátrányos helyzetű gyermekek esélyeit kívánja javítani, családjaik boldogulását segíteni.

A First Ladynek és a magyar miniszterelnök feleségének bemutatták az intézményt – a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődéket -, majd a hölgyek megnézték a kicsik rajzait és meghallgatták rövid műsorukat.

A bölcsőde bekapcsolódott a Biztos Kezdet programba. Ennek az a célja, hogy a hátrányos helyzetű, kisgyermekes családoknak a szociális és egészségügyi ellátás szereplői egymással összefogva nyújtsanak támogatást, elősegítsék a gyerekek szociális és érzelmi fejlődését, fejlesszék képességeiket és támogassák a családot – ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a gyermekek jobb esélyekkel induljanak neki az életnek.

Laura Bush rajz- és művészeti oktatásban használatos készletet, Dobrev Klára pedig mozgás- és készségfejlesztő játékokat ajándékozott a bölcsődének, a gyerekek pedig saját képeiket adták emlékül.

Dobrev Klára a program végén, újságírók kérdéseire válaszolva azt mondta, hogy Magyarország nem csak Bartókra, a herendi porcelánra vagy Budapest belvárosára lehet büszke, nem csak azt kell megmutatnia a magas vendégeknek. Büszke lehet például erre a bölcsődére, az ott dolgozók munkájára is. Mert egy nemzetet nemcsak az tesz naggyá, ami szem előtt van és kézzelfogható, hanem az is, ami a háttérben, az emberek mindennapjaiban történik.

Laura Bush és Dobrev Klára csütörtökön délelőtt a Parlamentben részt vett egy kerekasztal-beszélgetésen, amelynek témája az emlőrák volt. A programra olyan magyar hölgyek kaptak meghívást, akik aktív szerepet vállalnak a mellrák-ellenes összefogásban, és maguk is szembenéztek már a betegséggel. Ők a magyarországi tapasztalatokról, eredményekről és a civil mozgalmak munkájáról tájékoztatták a First Ladyt.

A hölgyprogram részeként Érdi Tamás zongoraművész Bartók és Liszt műveket játszott Laura Bushnak, Dobrev Klárának és a kerekasztal-beszélgetés résztvevőinek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.