Nagyvilág

Kitelepítések kezdődtek Floridában a hurrikánveszély miatt

Hurrikán kialakulásának veszélyét jelezték Florida térségére, miközben az Alberto névre hallgató trópusi vihar már heves esőzéseket okozott Kubában.

A floridai székhelyű amerikai hurrikán-megfigyelő központ hurrikán kialakulását prognosztizálta Florida térségében az elkövetkező 24 órában, miután az Alberto nevű trópusi vihar középpontjában 113 kilométeres óránkénti sebességre gyorsultak a szelek.

A hurrikánveszély miatt Jeb Bush floridai kormányzó elrendelte a Florida szövetségi állam nyugati partvidékén élő lakosság kitelepítését. Ezt maga a kormányzó közölte a szövetségi állam fővárosában, Tallahassee-ben tartott sajtóértekezletén.

Az idei első atlanti-óceáni trópusi vihar özönvízszerű esőzéseket okozott Kuba nyugati részén. A főváros környékén és Pinar del Río tartományban az esőzések elárasztották az alacsonyabban fekvő térségeket és néhány épületet is összedöntöttek. A Prensa Latina kubai hírügynökség tájékoztatása szerint a hétvégén a szigetország néhány vidéki körzetében több mint 30 centiméternyi eső hullott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik