Nagyvilág

Felboncolták a terroristavezért

Felboncolták szombaton Abu Muszab az-Zarkávit, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki csoportjának vezetőjét, aki egy amerikai-iraki hadműveletben vesztette életét.

“Jelenleg folyik a boncolás, és estére lesz vége” – közölte délután a sajtó képviselőivel William Caldwell vezérőrnagy, az Irakban állomásozó nemzetközi erők szóvivője. Mint mondta, a boncolás célja az, hogy megállapítsák a terroristavezér halálának pontos okait. Zarkávi az első számű közellenség és a hatóságok által leginkább keresett ember volt Irakban, akinek fejére 25 millió dollárt tűztek ki.

A szóvivő hozzátette, hogy a tetemet a nap 24 órájában őrzik egy bizonyos helyen, “amíg az iraki kormány el nem dönti, mi legyen vele”. Mint mondta, a boncolást két, különböző helyekről, “Irakon kívülről” érkezett katonai szakember végzi, s “egyikük ismeri az iszlám vallási szokásokat és hagyományokat”.

Caldwell elmondta még, hogy a szerda esti légicsapásban meghaltak egyike egy öt és hét év közötti kislány volt, fiúgyermek azonban nem volt az áldozatok között.

Ammánban a Zarkávi családhoz (a terroristavezér jordániai származású volt) közel állók azt állították, hogy Zarkávi másfél éves kisfia is meghalt a bombatámadásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik