Nagyvilág

Jön Bush

2006. június 22-én egynapos hivatalos látogatást tesz Budapesten George W. Bush, az Amerikai Egyesült Államok elnöke, közölte a köztársasági elnök hivatala.

George Bush Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök meghívására érkezik hazánkba. A Fehér Ház bejelentése szerint a hivatalos látogatás célja, hogy az elnök tisztelegjen 1956 emléke előtt, és tárgyalásokat folytasson transz-atlanti és kétoldalú témákban.

Bush elnök, aki az osztrák EU-elnökség által rendezett bécsi EU–USA-csúcsról érkezik Magyarországra, nagy várakozással tekint a megbeszélések elé – áll a közleményben.


George W. Bush amerikai elnököt még tavaly júliusban levélben hívta meg októberre, az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulójára 29 magyar politikus, illetve közéleti személyiség, művész, tudós, köztük Orbán Viktor, Kondor Katalin, Finta József és Vizi E. Szilveszter.


A meghívásra reagálva Tom Lantos, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának rangidős demokrata párti tagja januárban úgy nyilatozott, hogy George Bush amerikai elnök ellátogathat Budapestre, de októberben ez kizárt, mert az Egyesült Államokban novemberben időközi választásokat tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik