Nagyvilág

Helikopterrel szökött meg két görög rab

Helikopterrel szökött meg két rab vasárnap Görögország legnagyobb fegyházából, az athéni Koridallosz börtönből - közölte a rendőrség.

Egy emberrablásért és bankrablásokért elítélt görög fogoly, valamint emberölésért elítélt albán cinkosa oldott kereket akciófilmbe illő jelenetek közepette. A helikopter a börtön udvarán szállt le és a benne ülők könnygázgránátokat dobáltak szét, hogy megbénítsák az őröket. A két bűnöző felugrott a gépre, amely aztán egy közeli temetőben szállt le, onnan pedig motorbiciklivel folytatták az utat. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a szökevények felkutatását Athénban és térségében.

A fővárosi ügyész pedig azonnali vizsgálatot rendelt annak kiderítésére, hogy milyen körülmények segítették elő a sikeres kitörést. Az igazságügyi minisztérium belső vizsgálatot indított, a tárca vezetője, Anasztassziosz Papaligurasz pedig lerövidítette luxemburgi útját és még vasárnap este visszatért Athénba.

A Koridallosz mindössze 640 férőhelyese, de mégis több mint kétezer foglyot őriznek itt. A rendőrség azt gyanítja, hogy a szökési akciót a görög rab bátyja tervelte ki és hajtotta végre, aki tíz éve maga is megszökött ebből a börtönből, s azóta is hiába körözik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik