Külföld

A pápa elítélte a gőgöt és az önzést pünkösdi miséjén

admin
admin

2006. 06. 04. 15:06

XVI. Benedek pápa pünkösdi miséjében vasárnap elítélte "az ember gőgjét és önzését, amely mindig viszályt szül, és a közömbösség, a gyűlölet és az erőszak falait húzza fel".

Az új közösségek találkozója alkalmából Rómába érkezett zarándokok előtt a pápa több nyelven kívánt boldog pünkösdi ünnepeket. XVI. Benedek pápa pünkösdi miséjében szembeállította a gőggel és az önzéssel a Szentléleket, amely “révén a szívek a világ összes nyelvét megérthetik”, és amely a “zavart közösséggé alakítja át”. A jelenlévő lengyel híveket a katolikus egyházfő emlékeztette, hogy a múlt héten Krakkóban járt, és megköszönte Istennek a hit azon erős tanúságtételét, amelyben Lengyelországban része volt és a Szentlélek áldását kérte az országra.

A katolikus egyházfő kijelentette: külön gondol valamennyi rákbetegre, családjukra és ápolóikra az Olaszországban első alkalommal vasárnap megrendezett nemzeti rákellenes nap alkalmából.

A pápa vezetésével tartott szombat esti pünkösdi virrasztáson a római prefektúra szerint az új közösségek és az egyházi mozgalmak mintegy 350 ezer tagja vett részt. Ez volt a második ilyen jellegű találkozó, az elsőt a néhai II. János Pál kezdeményezte 1998-ban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.