Külföld

Solana köszönetet mondott Tadicnak

admin
admin

2006. 06. 02. 15:44

Építő szellemű kapcsolatok megteremtését várja Montenegró és Szerbia között Javier Solana, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, aki pénteki belgrádi látogatása alkalmával megköszönte Boris Tadic szerb elnöknek a montenegrói népszavazás után tanúsított felelős magatartását.

Javier Solana most először kereste fel az egyelőre jogilag még fennálló szerbia-montenegrói államközösséget azóta, hogy a kisebbik tagköztársaság május 21-i népszavazáson döntött az önállósodásról. A Tadiccsal folytatott megbeszélés után közölte: nagyon fontos, hogy a továbbiakban a két tagköztársaság önálló államként építő szellemű kapcsolatokat létesítsen egymással. Rámutatott arra, hogy Szerbia megörökli a közös állam jogalanyiságát, de rengeteg gyakorlati és politikai kérdés vár megoldásra, és ilyen tekintetben a legjobb az lenne, ha nyitott párbeszéd alakulna ki Belgrád és Podgorica között.

Solana gratulált Tadicnak, amiért “a népszavazás nehéz napjaiban” olyan felelős magatartást tanúsított, hogy “csodálta” mindenki. “Az EU nevében, köszönetet mondok önnek, elnök úr” – mondta Solana.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.