Nagyvilág

Titokzatos lövések a Capitóliumban

Lázárták a Capitólium egy részét Washington DC-ben, miután fegyverdördülés hallatszott a képviselőház egyik épületének garázsszintjéről.

A rendőrség már megkezdte a titokzatos hang utáni nyomozást, az épületben tartózkodókat pedig utasították, hogy maradjanak a helyükön, és zárják be az ajtókat -írja a BBC.

A lövéseket a Rayburn épületből jelentették, ahol az Egyesült Államok képviselőházának irodái találhatók. A hang eredetéről semmi biztosat nem lehet tudni, de a rendőrség már megkezdte a terep átvizsgálását. A Rayburn épülete a Capitólium komplexumával ellentétes oldalon található az Independence Avenue-n, és földalatti járatokon kapcsolódnak össze.

Arms Bill Pickle szenátor elmondása szerint a személyzet tájékoztatta őket a lövések eldördüléséről, és arról, hogy füstszagot éreztek, melyről a rendőrség megállapította, hogy lőpor lehet. A képviselőház ebben az időszakban nem ülésezik, de a lövés időpontjában éppen egy bizottsági meghallgatás zajlott az épületben.

A terület szigorú biztonsági felügyelet alatt áll, a környező utakon rendőrségi ellenőrző pontok működnek – mondta Eric Tamarkin, az egyik kongresszusi képviselő titkára.


Egyes szemtanúk szerint a hangok nem lőfegyverből származtak, csupán egy gépkocsi utógyújtásának hangjai voltak, vagy a garázsszinttel egy magasságban lévő közeli lőterületről jöttek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik