Nagyvilág

Berlusconi: „szeretlek Zapatero”

Az olasz exminiszterelnök választási veresége miatti bánatát több politikussal is megosztotta: csütörtökön Josè Luis Zapatero spanyol miniszterelnöknek írt érzelmekben gazdag levelet.

„Drága Josè Luis, öt év után meg kell válnom az olasz kormány irányításától” – kezdi Zapateróhoz írt, az olasz La Repubblica által idézett levelét Silvio Berlusconi. Az olasz politikus kormányzásának időszakát a stabilitás periódusának nevezte, amely példa nélküli az Olasz Köztársaság addigi történelmében. Hozzátette: reméli, hamarosan visszatérhet a hatalomba, még mielőtt az általa hozott intézkedések elvesznének.

Ezt követően a hazájában csak „lovagnak” becézett Berlusconi (a 80-as években megkapta a munka lovagja címet) személyes hangvételre vált. „Köszönöm Neked a remek kapcsolatot, amely köztünk van, és biztosítalak, hogy továbbra is nagy érdeklődéssel fogom szemlélni Spanyolországért és Európáért folytatott tevékenységedet. Sok sikert kívánok neked és kormányodnak. (…) Ne felejtsd el, hogy van egy barátod, aki szeret Téged! Forrón ölel: Silvio” – végződik a szocialista kormányfőnek írt levél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik