Nagyvilág

Tűz pusztított az isztambuli reptéren

Tűz ütött ki szerdán az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér teherszállítmányozási területén, ami miatt korlátozni kellett a reptér forgalmát. A Malév gépe még rendben leszállt, az utasok sértetlenek. A tüzet két óra alatt megfékezték.

Az isztambuli főkonzulátus tájékoztatása szerint a Malév isztambuli járata – a légitársaság ottani képviselete szerint – még a tűzeset előtt leszállt, az utasok valamennyien sértetlenek. A Malév MA 201-es repülőjárata nagy valószínűséggel föl is tud szállni Budapest felé, miután az első hírekkel ellentétben nem kellett teljesen leállítani a nemzetközi reptér forgalmát: hat betonszalagból kettőre terelték a át az érkező és felszálló gépeket.


Az isztambuli főkonzulátus hírei szerint elektromos zárlat nyomán lángolt fel a cargo részlegben valamilyen vegyszer. Székelyné Németh Mária azt is elmondta: a legújabb televíziós híradások szerint az ott dolgozó repülőtéri alkalmazottak közül hárman megsebesültek, szemben a korábbi hírekkel, amelyek két halottról és 30 sebesültről szóltak. A közlekedési miniszter bejelentést tett, miszerint a tüzet sikerült kontroll alá vonni, a forgalomban nincs már fennakadás – tette hozzá. Kora este már azt is hírül adták, hogy sikerült eloltani a tüzet, amely nem járt halálos áldozattal. Három könnyebb sérültje volt a balesetnek, akik füstmérgezést szenvedtek, de nem kellett őket kórházba szállítani – számolt be a Magyar Rádió tudósítója.


A német közszolgálati televízió délutáni híradóműsorában a ZDF isztambuli tudósítója elmondta: az ankarai hatóságoktól és a helyi tv-adásokból szerzett információk alapján kizárható, hogy a repülőtéri tüzet terrortámadás okozta volna. A legvalószínűbb, hogy rövidzárlat, illetve hegesztéskor keletkezett szikra nyomán csaptak fel a lángok az Atatürk repülőtéren. A tűz – jóllehet hatalmas füstoszlop emelkedett fel a lángok nyomán – egy pillanatig sem veszélyeztette az utasokat fogadó épületet, illetve a reptéri szállodát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik