Nagyvilág

Kiütötték Csonttörőt

Nagy Csonttörő János kiütéses vereséget szenvedett az argentin Jorge Rodrigo Barriostól a Boksz Világszervezet (WBO) nagypehelysúlyú címmérkőzésén, Los Angelesben.

Noha a tizenkét menetesre tervezett összecsapás elején Nagy fejen és testen is tisztán megütögette ellenfelét, a küzdelem már a 49. másodpercben eldőlt: Barrios az első adandó alkalommal törlesztett, előbb egy jobbegyenessel bemérte a távolságot, majd két egymást követő, bordára irányzott balhoroggal a padlóra küldte a magyar bokszolót. Az AP beszámolója szerint a Staples Center 10 167 nézőjének nem igazán tetszett a produkció, kifütyülte Csonttörőt. Nagy pályafutása 25. mérkőzésén szenvedte el első vereségét, és vélhetően az esélyt, hogy a súlycsoport legjobbjai között emlegessék a nevét.

Jorge Rodrigo Barrios immáron második alkalommal védte meg WBO-címét, rekordja 46 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség. A győztes maga is meglepődött, hogy ilyen hamar befejeződött a mérkőzés. „Az első ütésem még nem volt igazán erős, a másodiktól dőlt ki. Szinte alig akaszkodtunk össze, és máris padlóra került” – mondta. „Soha nem találtak el így ezelőtt. Egyszerűen kiütötte belőlem a levegőt. Folytatni akartam a küzdelmet, de nem tudtam” – összegezte a történteket Nagy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik