Külföld

A maffia nemzetbiztonsági ügy Oroszországban

admin
admin

2006. 05. 15. 12:50

„Ma el kell ismernünk, hogy a szervezett bűnözés terjedése és méretei nemzeti fenyegetés jellegét öltik" – mondta Vlagyimir Usztyinov hétfőn a rendfenntartó és igazságszolgáltató szervek vezetőinek moszkvai koordinációs ülésén.

A bűnszövetkezetek „otthon érzik magukat” a vámszervekben, a harc ma sajnos „csak papíron folyik” ellenük, s a bíróság elé állított főkolomposokat „két kézen meg lehet számlálni” – panaszkodott az ügyésztábornok orosz hírügynökségek szerint.

Vlagyimir Putyin elnök a múlt héten újra hadat üzent a gazdasági fejlődést gátló korrupciónak, s leváltott számos biztonsági és belügyi főtisztet. Múlt csütörtökön Mihail Fradkov miniszterelnök közvetlen ellenőrzése alá utalta a vámhatóságot, lecserélve annak fejét és két helyettesét. Az elmúlt hetekben számos vámtisztet tartóztattak le, két tucat bűnügyi eljárást indítva ellenük.

Usztyinov olyan bűnszövetkezetek megjelenéséről beszélt, amelyek nemcsak a (posztszovjet) Független Államok Közösségének területén működnek, hanem Nyugat- és Kelet-Európa országaiban, valamint az amerikai földrészen és Délkelet-Ázsiában is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.