Nagyvilág

Robbantássorozat Irakban

Öt út menti pokolgép és két gépkocsiba rejtett bomba robbant a reggeli órákban az iraki fővárosban. A merénylethullám összesen tizenkét halálos áldozatot követelt, negyvenhárman megsebesültek - közölte a helyi rendőrség.

Két bomba robbant harmincperces időkülönbséggel Bagdad egyik fő közlekedési útvonalán, a Palesztina utcában. Mindkét merénylet rendőrjárőrök ellen irányult: az első megsebesített két rendőrt és négy járókelőt, a második detonáció azonban egy civileket szállító kisbuszt ért, kioltva öt polgári személy – köztük egy nő és két gyerek – életét. A főváros északi részén, Azamíja kerületben szintén rendőrök voltak egy út menti pokolgép célpontjai. A robbanás megölt három egyenruhást, és megsebesített 13 embert, köztük 10 járókelőt.

E robbantással csaknem egyidejűleg merénylet helyszíne volt Bagdad központi része is, itt hét civil sebesült meg. Kevéssel később pokolgép robbant a délkeleti városrészben is egy zöldségpiacon, itt négyen életüket vesztették, 16-an megsebesültek. Percekkel ezután öngyilkos merénylők fölrobbantottak két gépkocsit a bagdadi repülőtérre vezető úton egy amerikai katonai menetoszlop elhaladásakor, áldozatokról nem érkezett jelentés. Bagdad határain kívül az északi Moszulban egy rendőr meghalt, három társa megsebesült a város központjában felkelőkkel vívott tűzharcban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik