Nagyvilág

Támadássorozat brazil rendőrök ellen

Legkevesebb 30 halálos áldozatot követelt egy támadássorozat, amelyet szombatra virradóra követtek el Brazíliában rendőri célpontok ellen - számoltak be róla hivatalos források és a sajtó.

A gyilkosságokat egy ismert bűnözői csoportnak tulajdonítják. “Egyértelműen a PCC műve volt” – mondta Sao Paulo szövetségi állam közbiztonsági hivatalának szóvivője a Primeiro Comando da Capital (A Főváros Első Kommandója) nevet viselő szervezett bűnözői csoport nevének kezdőbetűt használva.

A szóvivő szerint a PCC legkevesebb húsz különböző támadást hajtott végre, amelyek során 14 rendőr, az egyik rendőr áldozat barátnője, valamint hat feltételezett bandatag vesztette életét.

Egy brazil rádió internetes honlapja a szervezett bűnözés elleni hivatalra hivatkozva 31 halálos áldozatról (17 rendőr és 14 támadó) írt. A portál értesülései szerint a mészárlás válasz arra, hogy 740 foglyot egy szigorúan őrzött börtönbe szállítottak át, megakadályozandó egy nagyszabású börtönlázadást. A PCC vezetőit éppen az ismeretek szerint készülő zendüléssel kapcsolatban hallgatták ki, amikor a támadássorozat kezdetét vette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik