Külföld

A pápa ismét bírálta a homoszexuális párkapcsolatot

admin
admin

2006. 05. 13. 16:18

Újfent elítélte XVI. Benedek pápa az élettársi együttélési formát - külön említve a homoszexuális kapcsolatot -, valamint az embriókkal folytatott tudományos kutatásokat, s magasztalta a férfi és nő házasságán alapuló családot.

A család ügyeivel foglalkozó pápai tanács ülésének résztvevőit szombaton fogadó szentatya felszólította “a politikusokat és a törvényhozókat, hogy védelmezzék meg a család jogait”, és elítélte “a +de facto együttélés+ jogi megoldásait, azt, hogy egyesek, miközben elvetik a házasság kötelezettségeit, részesülni akarnak ugyanazokból a jogokból”. “Néha még új meghatározást is próbálnak adni a házasságra, hogy törvényesítsék a homoszexuálisok együttélését, és feljogosítsák őket gyermekek örökbefogadására is” – tette hozzá az egyházfő.

XVI. Benedek ismételten hangsúlyozta “a megbecsülést az emberi magzatnak, amelynek mindig szerelmi aktusból kell születnie, s amelyet személyiségként kell kezelni. A tudomány és a technika fejlődése a bioetika keretében fenyegetővé válik, amint az ember elveszti korlátainak érzékelését, és a gyakorlatban a teremtő Isten helyébe akar lépni.”

A pápa “az emberiség örökségének, társadalmi alapintézménynek, a társadalom tartóoszlopának” nevezte a házasságon alapuló családot, és elítélte a válások növekvő számát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.