Külföld

ENSZ-döntés Iránról

admin
admin

2006. 05. 10. 07:41

Megállapodtak az ENSZ Biztonsági Tanácsának legfőbb hatalmai kedden az Iránnal szembeni fellépésről nukleáris programját illetően - közölte egy európai illetékes.

Az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Nagy-Britannia, Franciaország – a BT öt állandó tagja – valamint Németország külügyi igazgatói megegyeztek abban, hogy Iránt válaszút elé állítják: vegye figyelembe milyen előnyökkel járna, ha leállítaná urándúsító programját, és milyen szankciókkal kellene szembenéznie, ha továbbra is kitart a program mellett. A csomagtervet jövő hétfőn az EU-külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásán terjesztik elő, és ha ott elfogadják, átnyújtják azt a teheráni kormánynak.

A külügyi igazgatók tanácskozására azután került sor, hogy külügyminisztereik hétfőn nem tudtak a kérdésben megegyezésre jutni.

A megállapodás értelmében az Iránnal való tárgyalásokon részt vevő három Európai Uniós tagállam, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország külügyi igazgatói a következő napokban összeállítják az iráni választás tárgyát képező előnyök, illetve szankciók programját.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.