Nagyvilág

Washington nem válaszol

Az Egyesült Államok nem ad hivatalos, írásos választ Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök levelére - jelentette be kedden a Fehér Ház.

Az iráni államfő a hétfői üzenetben a világ aktuális problémáiról fejtette ki nézetét, és „új megoldásokat” javasolt a gondokra George Bush amerikai elnöknek. Már válaszoltunk az üzenetre – jelentette ki Frederick Jones, a nemzetbiztonsági tanács egyik szóvivője a különféle amerikai nyilatkozatokra utalva. A levél a Fehér Ház szerint nem változtatja meg az amerikai álláspontot a teheráni nukleáris dossziéval kapcsolatban, mivel nem oszlatja el az iszlám köztársaság atomfegyverkezési ambícióira gyanakvó nemzetközi közösség aggodalmait.

Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter egy interjúban azt a véleményét hangoztatta, hogy Ahmadinezsád történelmi, filozófiai és vallási kérdéseket fejtegető levele nem jelent diplomáciai nyitást. A külügyminiszter szerint a levél semmi olyat nem tartalmaz, amitől az amerikai politika irányvonala megváltozna a levél kézhezvétele előtti állapotokhoz képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik