Nagyvilág

Iránról beszélt telefonon az amerikai és az orosz külügyminiszter

Felhívta telefonon orosz kollégáját szombaton Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter, hogy az iráni nukleáris programról tanácskozzék vele - jelentette be a moszkvai külügyminisztérium.

Szergej Lavrov és a beszélgetést kezdeményező amerikai miniszternő “egyebek mellett az iráni nukleáris probléma diplomáciai megoldásának kereséséről” cserélt véleményt – áll a közleményben.

A telefonbeszélgetésről szóló bejelentésnek kiemelt jelentőséget kölcsönöz, hogy azt nem sokkal megelőzően Szergej Kiszljak orosz külügyminiszter-helyettes Moszkva egyet nem értésének adott hangot az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) elé szánt brit-francia határozattervezetet illetően. Kiszljak szerint mélységében kell megváltoztatni a határozattervezetet, de a magas rangú diplomata korainak mondta ennek konkrét kifejtését.

Kiszljak azelőtt nyilatkozott, hogy elindult volna New Yorkba, ahol a BT állandó tagjai és Németország képviselője hétfőn tart egyeztetést a szóban forgó – amerikai támogatást élvező – határozattervezetről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik