Nagyvilág

Mészárlás Kasmírban

Huszonkét hindut elraboltak és meggyilkoltak feltételezett muzulmán lázadók Kasmír indiai ellenőrzésű részén – közölte hétfőn az indiai rendőrség.

Az áldozatok közül 22-t vasárnap este raboltak el állig felfegyverzett támadók Doda körzetben; később sorba állították őket és végeztek velük – mondta egy Dzsammuban, Kasmír indiai ellenőrzésű részének téli fővárosában nyilatkozó rendőrtiszt.

Később tucatnyi más falusit öltek meg a terroristák Udhampur kerületben, és mintegy 15-öt elhurcoltak magukkal – közölte a hadsereg. A támadók nem fedték fel, melyik muzulmán gerillaszervezet tagjai.

A vitatott hovatartozású himalájai térség indiai részén muzulmán felkelők 1989 óta harcolnak az indiai fegyveres erők ellen. Az összecsapásokban több tízezer ember vesztette életét. Az erőszakos cselekmények annak ellenére is folytatódnak, hogy a terület hovatartozása fölött 1947-es függetlenné válásuk óta vitázó India és Pakisztán között 2004 januárjában békefolyamat indult meg. India sorozatosan azzal vádolta meg a túlnyomó többségében muzulmánok lakta Pakisztánt, hogy anyagilag támogatja a lázadókat, amit Iszlámábád cáfol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik