Külföld

Világbanki alapot javasol a palesztinoknak a francia elnök

admin
admin

2006. 04. 28. 12:21

A francia elnök javasolta, hogy világbanki pénzalapból folyósítsák a palesztin köztisztviselők fizetését. Az uniós tagállamok áprilisban felfüggesztették a palesztin kormány közvetlen támogatását, de továbbra is keresik a módját a plaesztinok segélyezésésre a Hamasz megkerülésével.

A francia elnök javasolta, hogy egy külön e célra létrehozandó világbanki pénzalapból folyósítsák a palesztin köztisztviselők fizetését – közölte a francia köztársasági elnöki hivatal szóvivője, miután az államfő megbeszélést folytatott Mahmúd Abbász palesztin elnökkel.

Jérome Bonnafont szóvivő közlése szerint a francia államfő az Európai Unió, az ENSZ, az Egyesült Államok és Oroszország május 9-i találkozóján fogja felvetni javaslatát. Chirac megígérte Abbásznak, hogy Franciaország sürgeti fogja a palesztinok uniós támogatásának felújítását. A találkozón a francia politikus egyben felszólította a Hamasz radikális mozgalom irányítása alatt álló új palesztin kormányt, hogy teljesítse a nemzetközi közösség követeléseit, ismerje el Izraelt és mondjon le az erőszakról.

Franciaország és más uniós tagállamok áprilisban felfüggesztették a palesztin kormánynak nyújtott közvetlen támogatást. Az EU azonban továbbra is keresi a módját annak, hogy segélyeket juttasson el a palesztin népnek a Hamasz megkerülésével. Chirac kijelentette: Franciaország úgy véli, hogy a segélyeket emberiességi és politikai szempontok miatt kell felújítani. Ennek érdekében fog tevékenykedni a nemzetközi közösségen, különösen az Európai Unión belül.

Mahmúd Abbász válaszában azt hangoztatta, hogy folytatni kellene a támogatásokat, így a humanitárius segélyek és a fizetések folyósítását, mert azok a palesztin nép számára nagyon fontosak. A palesztin elnök úgy vélekedett, hogy a segélyek nélkül katasztrófába sodródnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.