Nagyvilág

BL: Barcelona-Arsenal a döntőben

Az FC Barcelona lesz az Arsenal ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája május 17-i döntőjében, miután hazai pályán - idegenbeli 1-0-ás sikerét követően - gólnélküli döntetlent ért el az AC Milan ellen.

A katalán együttes utoljára 1994-ben szerepelt a legrangosabb európai kupa fináléjában: akkor az athéni döntőben éppen a milánóiakkal került szembe. Az olasz csapat akkor nagy meglepetésre 4-0-ra lelépte ellenfelét.

Idegenben egy góllal tudott nyerni a barcelonai csapat, és a hazai pályán elég volt a gólnélküli döntetlen a továbbjutáshoz. A nézők fantasztikus első félidőt láthattak, hiszen mindkét gárda a támadásokat helyezte előtérbe, ugyanakkor gól nem született. A szünet után jóval többet támadott a vendég csapat, de nem sikerült szabályos gólt szereznie. Sevcsenko egyszer betalált a barcelonaiak kapujába, de a német játékvezető szerint szabálytalanul rázta le magáról védőjét.

Eredmény: FC Barcelona (spanyol)-AC Milan (olasz) 0-0 – Nou Camp Stadion, 98 ezer néző, sárga lap: Edmilson (90.), illetve Costacurta (44.).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik