Nagyvilág

Ronaldinho keres a legjobban

A brazil klasszist több fórumon is a tavalyi év legjobb focistájának választották. Ronaldinho nemcsak a rajongók és szakmabeliek kedvence, a reklámszakma is kezd felfigyelni rá.

Az örökké mosolygós játékos a Barcelonával minden bizonnyal megnyeri a spanyol bajnokságot, a Bajnokok Ligájában a döntőbe jutás küszöbén állnak, és a brazil válogatott a németországi vb egyik nagy esélyese.

A játék mellett a gázsi is stimmel

A France Football keddi számában megjelenő felmérés szerint jelenleg Ronaldinho számít a legjobban kereső labdarúgónak a világon. A piaci értékét tekintve is a zseniális brazil játékos az első, megelőzve mind két listán David Beckham-et.

A brazil klasszis évente 23 millió euróhoz jut klubszerződése és különböző reklámok révén. A korábbi éllovas, a Real Madridban játszó David Beckham lett a második 18 millióval, míg harmadik helyen csapattársa, a brazil Ronaldo végzett 17,4 millió euróval. A negyedik helyen a még mindig rendkívülien fiatal Wayne Rooney (16,1) áll. A legjobb húsz között a Real Madrid négy futballistával szerepel, míg a Manchester Unitedet hárman képviselik ebben a rangsorban.

A sztárcsapatok edzőinek sincsen okuk panaszra. A Chelsea portugál trénere Jose Mourinho évente 10,9 millió eurót keres és az angol válogatott menedzsere Sven-Göran Eriksson 6,9 milliót kap.

A Sportinformationsdienst összeállítása szerint a reklámpiacon is Ronaldinho, azaz Ronaldo de Assis Moreira a legkeresettebb. Hosszú ideig itt is Beckham állt az első helyen, de mostanra átvette a helyét a brazil. A német cég felmérése szerint Ronaldinho piaci értéke jelenleg 47 millió euróra tehető, az angol középpályás nem sokkal lemaradva 44,9 millióval követi. A harmadik pozíciót az összeállításban Rooney szerezte meg 43,7 millióval.

Forbes: a ManU a legértékesebb

Az amerikai Forbes gazdasági magazin rangsora szerint 1,373 milliárd dollárral a Manchester United a világ legértékesebb sportegyesülete. A lista első tíz helyezettje között további két labdarúgóklub található: a Real Madrid a hatodik (1,012), az AC Milan pedig a kilencedik (0,921). Érdekesség, hogy az élcsoportba az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vagy az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) egyetlen képviselője sem kapott besorolást. Helyettük elsősorban a tengerentúlon rendkívülien népszerű amerikai foci csapatok szerepelnek.

A Forbes szerint a legértékesebb sportegyesületek: 1. Manchester United (labdarúgás) 1,373 milliárd dollár, 2. Washington Redskins (amerikaifutball) 1,264, 3. Dallas Cowboys (amerikaifutball) 1,063, 4. New England Patriots (amerikaifutball) 1,040, 5. New York Yankees (baseball) 1,026, 6. Real Madrid (labdarúgás) 1,012, 7. Philadelphia Eagles (amerikaifutball) 952 millió dollár, 8. Houstons Texans (amerikaifutball) 946, 9. AC Milan (labdarúgás) 921, 10. Denver Broncos (amerikaifutball) 907.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik