Külföld

A korrupció és a kőolajcsempészet károsítja az iraki gazdaságot

admin
admin

2006. 04. 25. 18:28

Az olajszektorban tapasztalható korrupció és a kőolajcsempészet jelenti a legnagyobb veszélyt Irak gazdaságára - tárta fel egy új minisztériumi jelentés.

Az iraki olajipari minisztérium főellenőrének hivatala által készített jelentés szerint a szomszédos országokba irányuló olajcsempészet és az ágazatban jelen lévő korrupció „az elsődleges oka a dollármilliárdok elúszásának, és ez a két tényező jelenti a legnagyobb veszélyt a gazdaságra nézve”. A korrupció és a csempészet az északi olajvezetékek elleni sűrű támadásokkal együtt megakadályozta Irakot abban, hogy újjáépítse viharvert olajipari infrastruktúráját – állapította meg a vizsgálat.

Példaként említették, hogy a tavaly importált olajtermékek mintegy húsz százaléka a szomszédos országokban kötött ki, mint csempészáru. Az iraki olajtermelés március közepén napi átlag 2,05 millió hordó értéken stagnált, elmaradva az Egyesült Államok által kívánatosnak tartott 2,5 millió hordós termeléstől, még inkább pedig az 1970-es évekbeli csúcstól, a napi 3,7 millió hordótól.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.