Nagyvilág

Többszörös kampánycsendsértés Olaszországban

Sorozatos kampánycsendsértéssel vádolta vasárnap az olasz ellenzék a kormánypártokat a parlamenti választások első napján.

Alfonso Pecoraro Scanio, az olasz Zöldek elnöke a médiaegyenlőséget és a magánszféra sérthetetlenségét garantáló hatóságok azonnali közbelépését követelte, miután a párt “SOS tiszta szavazás” nevű megfigyelő központjába egymás után érkeznek a panaszok, melyek szerint továbbra is folyamatosan érkeznek a mobiltelefonok hangpostáira Silvio Berlusconi üzenetei: ezekben a kormányfő elmagyarázza programját.

Az Olajfa (Ulivo) baloldali tömörülés azt tette szóvá, hogy a tekintélyes sportlap, a milánói La Gazzetta dello Sport, annak ellenére, hogy olvasói már többször panaszt tettek, vasárnapi számába is betett egy Berlusconi-reklámot, bár a miniszterelnök abban az AC Milan futballklub elnökének minőségében szerepel. Az Olajfa meglepőnek tartja, hogy egy olyan nagy múltú lap, mint a La Gazzetta, részt vesz ilyen nyilvánvaló propagandaakcióban – áll a pártszövetség közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik