Nagyvilág

Az amerikai milliomosok leginkább Kaliforniában élnek

Az amerikai gazdagok leginkább Kaliforniát kedvelik, ahol több milliomos él, mint az Egyesült Államok bármelyik más államában.

A TNS Financia Services nevű cég által végzett felmérés szerint tavaly az Egyesült Államokban 8 százalékkal nőtt a legalább egymillió dolláros vagyonnal rendelkezők száma. A csaknem 290 millió lakosú országban összesen 8,9 millió milliomos él. Az amerikai milliomosok átlagosan 2,16 millió dolláros vagyonnal rendelkeznek, de az összegbe nem számították bele a tehetősek által birtokolt ingatlanok értékét. Az átlagos amerikai milliomos 58 éves és negyvenöt százalékuk jelenleg nem dolgozik.

Kaliforniában 551 500 milliomos él. A gazdagoknak csaknem a fele – 262 800 – Los Angelesben “tömörül”. A harmadik helyen Orange megye áll, amely 113 299 milliomossal büszkélkedhet, s alig valamivel marad le az ötödik helyezett, az ugyancsak kaliforniai San Diego, ahol valamivel több mint százezren rendelkeznek milliós vagyonnal.

A milliomosok toplistájának második helyezettje egy nem kaliforniai város, Chicago, ahol 167 873 milliomos él. A 106 210 milliomost “otthont adó” Arizona állambeli Maricopának a negyedik hely jutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik