Nagyvilág

9/11: emberi csontokat találtak a WTC helyén

Emberi csontmaradványokat találtak a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban romba döntött New York-i Világkereskedelmi Központ (WTC) szomszédságában, a kettős felhőkarcolótól délnyugatra lévő Deutsche Bank épületének tetején – írta a The New York Times.

Az épület, ahol az emberi csontmaradványokat találták, négy és fél évvel ezelőtt megsérült, és ezért az idén nyáron lebontják. A csontszilánkok valószínűleg a terrortámadás áldozatainak a maradványai, de ez csak hónapok múlva derülhet ki, miután elvégezték a DNS-elemzést, és annak eredményét összevetették az ismert áldozatokról készült adatbankban tárolt információkkal. Legutóbb január végén találtak emberi maradványokat egy 41 emeletes környékbeli épületen, a 38. emelet magasságában.

A New York-i terrortámadás 2749 áldozatából eddig 1595 ember maradványait sikerült minden kétséget kizáró módon azonosítani. A hatóságok közel tízezer csont- és szövetdarabot tárolnak azzal a megfontolással, hogy a tudomány haladásával a jövőben több lehetőség adódhat azonosításukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik