Nagyvilág

Baleset és tűz a moszkvai metróban

Egy a felszínen levert betoncölöp átütötte a moszkvai metró födémjét.

Felszínen levert betoncölöp ütötte át a moszkvai metró egyik alagútjának födémjét, s zuhant rá az épp akkor elhaladó szerelvényre – jelezték az orosz főváros ügyészségén a vasárnapi baleset után, amelyben szerencsére senki sem sérült meg.


A Szokol és a Vojkovszkaja állomás közötti balesetet felszíni földmunka okozta: cölöpöket vertek le és átütötték az alagút födémjét – mondta Dmitrij Gajev metrófőnök az Interfaxnak, hozzátéve, hogy a forgalmat legkésőbb hétfő reggelre helyreállítják. Egy moszkvai ügyész előzetes adatok alapján közölte, hogy egy cég munkásai vertek le betoncölöpöket reklámtábla felszereléséhez bármiféle írásos engedély nélkül. Az alagútfödémet átütő betoncölöpöt látva a metróvezető vészfékezett, de már nem tudta elkerülni a balesetet. A betongerenda megrongálta az első kocsi jobb oldalát, majd valósággal belefúródott a harmadik vagon tetejébe.


Az Eho Moszkvi rádió szerint a munkások 11 betoncölöpöt vertek le, mígnem az utolsó eltűnt a föld mélyében. Ezután a cölöpverők elpárologtak. A metróalagút ezen a szakaszon nem mély, valaha a Szokol volt a végállomás.


A balesetben az egyik metrókocsi kigyulladt, de az utasokat sikerült gyorsan kimenteni, így senkinek sem esett baja. Mindenesetre a baleset hírére nagy számú mentőautó és tűzoltóautó érkezett a szóban forgó két metróállomáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik