Nagyvilág

Az Iszlám Dzsihád megtorlásra készül

Az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezet azzal fenyegetőzött szerdán, hogy izraeli vezetők ellen intéz támadásokat megtorlásul a napokban végrehajtott izraeli légicsapásokért.

Az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezet azzal fenyegetőzött szerdán, hogy izraeli vezetők ellen intéz támadásokat megtorlásul a napokban végrehajtott izraeli légicsapásokért. Az ellenség vezetőinek tudniuk kell, hogy személy szerint célponttá váltak – áll az Iszlám Dzsihád közleményében, amelyből kiderült, hogy a szervezet minden sejtjét Izrael területén elkövetendő támadásokra utasítottak.

A dokumentumban nem pontosították, hogy Izrael vezetői közül konkrétan kiket akarnak megölni. Az Iszlám Dzsihád két harcosa és három vétlen járókelő, köztük egy nyolcéves kisfiú vesztette életét hétfőn Gáza városban az izraeli légierő által végrehajtott rakétatámadásban. Egy héttel ezelőtt saját autójának felrobbanásában vesztette életét Abu al-Valíd, az Iszlám Dzsihád katonai szárnyának, az al-Kudsz Brigádoknak a ciszjordániai és gázai övezeti vezetője.

Az Iszlám Dzsihád az izraeli hadsereget tette felelőssé a történtekért, de Izrael visszautasította ezt a vádat. Az Iszlám Dzsihád, amelyet a közelmúltban elkövetett öngyilkos merényletekért és izraeli területek elleni rakétatámadásokért felelősnek tartanak, gyakori célpontja az izraeli légierő támadásainak.


Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter kedden közölte, hogy Iszmáil Haníje kijelölt palesztin miniszterelnök sem mentesülhet a célzott izraeli csapásoktól, amennyiben pártja, a Hamász folytatja támadásait Izrael ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik