Nagyvilág

Laridzsáni: Washington ismét hibázik

Ali Laridzsáni, az iráni atomdosszié főtárgyalója szerint Washington Iránban ugyanabba a csapdába készül beleesni, mint Irakban.

Laridzsáni a BBC brit televízióban úgy nyilatkozott, hogy az amerikai kormány „pszichológiai háborúba” fogott, amelynek célja Iránt az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé vinni, amely gazdasági szankciókat és akár egy esetleges katonai akciót is kilátásba helyezhet. A főtárgyaló szerint az Egyesült Államok, akárcsak Irak esetében, azt akarja elhitetni, hogy álláspontját a nemzetek közössége támogatja, de ez katasztrófához fog vezetni. Laridzsáni leszögezte: Iránnak joga van egy békés nukleáris program beindításához és azt az iráni társadalom valamennyi rétege támogatja.

A brit televízió riporterének arra a megjegyzésére, mely szerint az Egyesült Államokban azt hiszik, Irán összeomlana egy amerikai katonai akciótól, az iráni főtárgyaló azt felelte: Washingtonnak megint rossz tanácsokat ad „egy cionista orientalista klikk”.

Emlékeztetett arra, hogy ugyanezek a hibák vezettek oda, hogy belemerült az iraki háborúba. „Belekezdhetnek egy ilyen akcióba, de képtelenek véghez vinni azt. Nagyon sebezhetőek” – jelentette ki Ali Laridzsáni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik