Külföld

Irán fájdalmas következményekkel számolhat

admin
admin

2006. 03. 06. 07:58

Ehud Olmert izraeli ügyvezető kormányfő vasárnap felszólította a nemzetközi közösséget: tegyen meg minden szükséges intézkedést annak megakadályozására, hogy Irán atomfegyvert fejlesszen ki. Washington ismét fenyegetőzött.

Az Amerikai Izraeli Közügyek Bizottsága (AIPAC) Izrael-barát amerikai lobbiszervezet washingtoni közgyűlésén sugárzott videoüzenetében Ehud Olmert hangsúlyozta, hogy “Irán az egész civilizált világ számára veszélyt jelent”. Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök azon kijelentéseire utalva, amelyek szerint Izraelt le kellene törölni a térképről, Olmert kijelentette: “minden intézkedést meg kell hozni annak érdekében, hogy egy ilyen vezető ne tegyen szert bennünket és más országokat fenyegető atomfegyverre”.

Az ügyvezető kormányfő üdvözölte az amerikai támogatást és különösen John Boltonnak, az Egyesült Államok állandó ENSZ-képviselőjének a támogatását, aki szintén felszólalt az AIPAC közgyűlésén.

John Bolton leszögezte: az iráni rendszert figyelmeztetni kell, hogy ha továbbra is az nemzetközi elszigetelődés útján halad, “kézzelfogható és fájdalmas következményekkel” számolhat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.