Nagyvilág

Zavahri a Nyugat elleni támadásra szólított fel

Ajman az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú vezetője egy internetes honlapon közzétett hangfelvételben a Nyugat elleni támadásokra szólította fel a muzulmánokat.

A hangfelvételben, amelynek a hitelességét egyelőre nem sikerült bizonyítani, Zavahri az Egyesült Államok vezette “keresztes kampányt” okolta Mohamed próféta megsértése miatt, és Dánia, Norvégia, Franciaország, Németország és más, a prófétát megsértett országok gazdasági bojkottjára szólította fel a muzulmánokat. “(A muzulmánoknak) csapást kell mérniük a keresztes Nyugatra, főként gazdasági infrastruktúrájukra, olyan csapásokkal, amelyek évekre eret vágnak rajtuk” – közölte a Zavahriéhoz hasonló férfihang.


“A New York, Washington, Madrid és London elleni támadások a legjobb példák” – tette hozzá.


Az al-Dzsazíra arab hírtelevízióban sugárzott videofelvételen az al-Kaida második számú vezetője arra szólította fel a januári törvényhozási választásokon győztes Hamasz radikális palesztin szervezetet, hogy folytassa a fegyveres harcot, és ne ismerje el a palesztinok és Izrael által aláírt békemegállapodásokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik