Nagyvilág

Szuperrablás Angliában

Minden idők egyik legnagyobb értékű rablását hajtotta végre akciófilmbe illő módon egy fegyveres banda Délkelet-Angliában. Az elrabolt pénz mennyisége pontosan nem ismert, de a brit jegybank, a Bank of England szerda este megerősítette, hogy több tízmillió fontos rablás történt.

Az első hivatalos közlemények szerint a Securitas értékőrző és -szállító cég Kent grófságbeli lerakatának vezetőjét rendőrnek öltözött fegyveresek az országúton feltartóztatták, bilincsbe verték és egy furgonba kényszerítették. A banda egy másik különítménye ez idő alatt a raktárigazgató feleségét és fiát elrabolta, és túszként fogva tartotta.

Az igazgatóval közölték, hogy családja a fogságukban van, és ha nem nyitja meg a Tonbridge kisvárosban lévő lerakat széfjeit, bántódásuk eshet. Foglyukkal ezután szerda hajnalban visszatértek a raktárhoz, az ott lévő tizenöt alkalmazottat megkötözték és egyes jelentések szerint 25 millió, más beszámolók szerint 40 millió font (9-15 milliárd forint) készpénzzel távoztak. A raktárigazgatónak és családjának nem esett baja.

A brit kriminalisztika történetének eddigi legnagyobb értékű rablását a nyugat-londoni Heathrow repülőtéren követték el, több mint húsz éve. A repülőtér melletti Brinks Mat értékőrző raktárépületből 1983 novemberében 6800, összesen 3 tonna súlyú aranyrudat vittek el 26 millió – akkori – font értékben a rablók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik