Nagyvilág

Sorozatos robbanások Bagdadban

Út szélén elhelyezett pokolgépek és becsapódó aknagránátok robbanása verte fel a reggeli órák csendjét Bagdadban. Hét személy sérült meg.

Keddi bejelentés szerint az előző este megölték Bagdadban a fővárosi rendőrség kiképzési igazgatóját. Két pokolgép robbant elhaladó rendőrjárőr mellett; az egyik a főváros déli Dúra kerületében, a másik a városközpontban, a műszaki egyetem épülete mellett. Három rendőr és négy civil sebesült meg a robbanásokban. Egy aknavetős támadásnak, amely szintén az iraki főváros Dúra kerületét érte, nincsenek áldozatai, sem sebesültjei. Nem ismeretes sem a támadók kiléte, sem pedig az, hogy kik lehettek a támadás célpontjai.

Ugyanebben a bagdadi kerületben végeztek ismeretlen gyilkosai Mehdi Mutlak ezredessel, a fővárosi rendőrség kiképzésért felelős igazgatójával. Haláláról kedden adott hírt egy névtelenül nyilatkozó iraki belügyminisztériumi forrás. Az iraki főváros rendőrsége további négy, golyók lyuggatta holttestet talált kedden Bagdad különféle helyein. Egyelőre nem ismeretes az áldozatok és gyilkosaik kiléte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik