Külföld

Magyarokat nem fenyeget veszély az arab országokban

admin
admin

2006. 02. 08. 15:30

A magyar nagykövetségek biztonsága jó, egyetlen városban sincs közvetlen vészhelyzet, magyar személyeket, képviseleteket és érdekeket nem fenyeget veszély – mondta a külügyi szóvivő.

Polgár Viktor ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a külügyi tárca internetes honlapján, a konzuli információk, az utazási tanácsok között az egyes érintett országoknál szerepel egy figyelemfelhívó, óvatosságot javasló bekezdés. „Az elmúlt napokban az iszlám világ számos országában tüntetésekre, tömegdemonstrációkra került sor.

A Külügyminisztérium azt javasolja, hogy a jelentős muzulmán lakossággal bíró országokba, illetve térségekbe utazó magyar állampolgárok különös körültekintéssel készüljenek fel utazásukra, tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot ottlétük idején, kerüljék a tömegdemonstrációk színhelyeit, viselkedésükkel, öltözködésükkel pedig tartsák tiszteletben a helyi szokásokat és hagyományokat” – szerepel a tárca honlapján.

A szóvivő beszámolt arról, hogy a Magyarországon működő 22 arab és iszlám nagykövet, az Iszlám Diplomáciai Csoport szerdán reggel lemondta aznap délelőttre tervezett találkozóját Somogyi Ferenc külügyminiszterrel. A csoport arra hivatkozott, hogy az arab nagykövetek doyenjének számító Huszein Muszavi libanoni nagykövet megbetegedett. A találkozót előző nap kérték, hogy megvitathassák a két magyar lapban megjelent karikatúrák ügyében kialakult, ahogy a csoport fogalmazott, „morális agresszió problémáját”. Az arab és iszlám nagykövetek egyelőre nem kértek új találkozót – tette hozzá.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.