Nagyvilág

Beszakadt egy szupermarket teteje Bajorországban

A legfrissebb híradások szerint senki sem sérült meg, amikor egy bajorországi szupermarket teteje beomlott ma délelőtt.

Beomlott egy szupermarket teteje kedden Németországban, a bajorországi Töbingen am Innben. A Netto bevásárlóközpont laposteteje röviddel 11 óra előtt omlott be, amikor az üzlet már nyitva tartott. A térségben az éjszakai órák óta erősen havazik. A mentők nagy erőkkel vonultak ki a szerencsétlenség helyszínére. A bajojországi Vörös Kereszt munkatársának közlése szerint senki sem sérült meg a baleset következtében. Mivel a tető fokozatosan omlott be, sikerült mindenkinek időben kimenekülnie.

A német sajtó értesülései szerint a sokkot kapott eladókat egy közeli soprtcsarnokban ápolják.

Arról egyelőre nem közöltek pontos információt, hogy mi okozta a szerencsétlenséget, a térségből azonban erőteljes havazásról számotak be.

Egy nap kettő


Egy elhagyott gyártelep egyik üresen álló üzemcsarnokában történt újabb tetőszakadás a lenyelországi Zabrze bányászvárosban. Elvileg senki sem lehetett a lebontásra váró építményben, hiszen már régóta nem folyik ott munkavégzés – közölte az üzemcsarnok tulajdonosa.


A tűzoltóság ennek ellenére keresőkutyákkal kivonult a helyszínre, és a biztonság kedvéért átvizsgálja a tető romjai által betakart 1600 négyzetméteres területet. Nem zárható ki ugyanis, hogy hajléktalanok vagy fémhulladékot kereső emberek esetleg mégis ott tartózkodhattak a tetőszakadáskor.


Nem ez az első ilyen típusú szerencsétlenség az utóbbi időben. Január 27-én a lengyelországi Katowicében szakadt le egy kiállítócsarnok tetőzete, ahol – a kiállítás honlapja szerint – 120 kiállító, köztük belga, holland, német, ukrán és lengyel szervezetek részvételével – postagalamb-kiállítást tartottak. A lengyel katasztrófának 67 halálos áldozata van, köztük egy magyar állampolgárral.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik