Külföld

Nem tüntetnek a hazai muszlimok

admin
admin

2006. 02. 06. 15:24

A magyar titkosszolgálatoknak nincs olyan információjuk, amely arra utalna, hogy tüntetésekre készülnének a magyarországi muszlimok a Mohamed-karikatúrák ügyében – közölte Juhász Ferenc.

A honvédelmi miniszter szerint semmi sem indokolja, hogy ezt a témát e heti ülésén napirendre tűzze a nemzetbiztonsági kabinet. A politikus ezzel cáfolta a Magyar Televízió déli híradójában elhangzott értesülést, amely szerint a testület ez ügyben meg akarná hallgatni az elhárítás vezetőit. Juhász közölte, hogy a testület ezen a héten a nemzetbiztonsági stratégia migrációs részstratégiájáról tárgyal.

Az elmúlt napokban számos iszlám országban heves tiltakozást váltott ki, hogy a Jyllands-Posten dán politikai napilapban még tavaly szeptember 30-án tizenkét szatirikus rajz jelent meg Mohamed arcai címmel. A feltüzelt tömeg Damaszkuszban és Bejrútban felgyújtotta Dánia, illetve Norvégia diplomáciai képviseletét. A tiltakozás enyhébb formájaként bojkottot hirdettek a dán árukra. A dán külügyminisztérium hétfőn eltanácsolta a dán állampolgárokat tizennégy olyan muzulmán ország meglátogatásától, ahol a tárca megítélése szerint veszély leselkedhet rájuk.

A felháborodást kiváltó karikatúrák közül néhányat közölt két országos terjesztésű magyar lap is. Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szóvivője közölte: a szaktárca nem tanácsolja el a magyar állampolgárokat muzulmán országok látogatásától. Polgár Viktor külügyi szóvivő arra a kérdésre válaszolva, miszerint az ügy miatt napirenden van-e a magyar külképviseletek védelmének megerősítése az iszlám országokban, utalt a Külügyminisztérium azon gyakorlatára, hogy biztonsági kérdésekről nem nyilatkozik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.