Nagyvilág

Federer nyerte az Australian Opent

A világelső sorozatban harmadik, pályafutását tekintve pedig hetedik Grand Slam-győzelmét szerezte egyesben. Viszonylag “békésen” kezdődött a finálé, egészen 2:2-ig mindkét teniszező biztosan nyerte saját adogatójátékát. Ekkor azonban váratlanul – igaz Federer három komoly hibájának következtében – a ciprusi brékelte Federert és előnyhöz jutott. A világelsőt azonban azonnal visszavette az elvesztett játszmát. Később azonban ismét brékelt a Bagdatisz és az első játszmalabdát kihasználva, 43 perc alatt nyerte az első szettet.

A folytatásban (55 perc) továbbra is Bagdatisz villogott: hiába kergette Federer az egyik oldalról a másikra, amit lehetett visszaadott, elképesztő vágtákat mutatott be és azonnal brékelte hibát-hibára halmozó ellenfelét. Sőt, két labdája volt a 3:0-hoz, ám a tavalyelőtti bajnok sikerrel hárított, sőt ő is brékelt, és nagy nehezen kiegyenlített (2:2). A szett második felében a svájci váratlanul rohamozni kezdte a hálót és ezzel annyira megzavarta a ciprusit, hogy egyenlíteni tudott.


Federer nyerte az Australian Opent 1

Újabb bravúrra nem tellett (AP)

A harmadik szettben már a “régi” Federer volt a pályán: szinte tetszése szerint nyerte a pontokat, a játékokat, majd 23 perc alatt már nála volt az előny. Bagdatisz ugyan mindent megpróbált, továbbra is lelkesen futott, visszaadott mindent, amire képes volt, a labdameneteket azonban többségében a svájci nyerte.

A negyedik, egyben utolsó felvonásban a ciprusi már az elején elvesztette az adogatójátékát, ráadásul egy alkalommal a vádlijához kapott és leült egy kicsit pihenni a pályára. Azután mégis felállt és lelkesen folytatta a játékot, de ezúttal a lelkesedés már kevés volt. Újabb 42 perc elteltével meccslabdához jutott Federer, amelyet könyörtelenül ki is használt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik