Nagyvilág

Egymilliót követelt a német Lidltől a zsaroló

Megzsarolták a Lidl üzletláncot, azt állítva, hogy egyes németországi üzleteiben megmérgezték az egyik termékét - erősítette meg a német rendőrség a sajtó értesülését.

Az ismeretlen tettes közölte: három hamburgi Lidl-üzletben híg sósavat kevert a polcokon található Odol szájvízbe, és további akciókkal fenyegetett – erősítette meg az ügyben nyomozó heilbronni rendőrség a Hamburger Morgenpost és a Hamburger Abendblatt című lapokban megjelent híreket. A Morgenpost azt is tudni véli, hogy a zsaroló egymillió eurót követelt a Lidltől, amely az egyik legnagyobb diszkontáruházlánc Németországban. A hamburgi rendőrség szóvivője hangsúlyozta, hogy a lakosság nincs veszélyben.

A német üzletlánc egyik szóvivője közölte: a Lidl levette az érintett boltok polcairól a zsaroló által említett termékeket, és még szerdán figyelmeztetést intézett a hamburgi vásárlókhoz, miszerint a múlt szombat és e hét keddje között vásárolt 150 és 125 milliliteres kiszerelésű Odol szájvizek “szennyezettek lehetnek”, ne használják azokat.

Tavaly november végén közel öt év börtönbüntetésre ítéltek a heilbronni bíróságon egy építőmérnököt, aki 1,2 millió euróra zsarolta a Lidlt, de az áruházláncot már 2003 februárjában is megzsarolták.

Hasonló zsarolás célpontja volt az elmúlt években Németországban a Metro és a Rewe áruházlánc, és a Kraft Foods élelmiszeripari konszern is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik