Nagyvilág

Aggasztó Saron állapota

„Nagyon aggasztónak, sőt ijesztőnek" nevezte Ariel Saron izraeli kormányfő állapotát – orvosi véleményekre hivatkozva – az izraeli közszolgálati rádió.

A kommentátor szerint „közeledik az igazság órája”, amikor Saron már nem kap több altatót, s ha addig nem lesznek jelek állapota javulására, csoda kell ahhoz, hogy Saron felébredjen a mély kóma állapotából, és többé-kevésbé normális módon éljen tovább. A rádió idézte azokat az orvosi véleményeket, amelyek szerint, ha a kormányfő továbbra is öntudatlan állapotban marad, nem adja jelét az ébredésnek, az idő múlásával egyre csökkennek az esélyei a normális életre egy olyan korú embernek, mint ő.

Pénteken reggel a jeruzsálemi Hadassza kórház közölte: változatlan az izraeli kormányfő állapota. A közlemény szerint Ariel Saron továbbra is válságos, de stabil állapotban van, és a nap folyamán ideggyógyászati értékelést is kiadnak róla. Az orvosok az elmúlt napokban Saron állapotában némi javulást észleltek, például végtagjainak apró mozgását. Az izraeli kormányfő január 4-e óta van öntudatlan állapotban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik