Nagyvilág

Már csak egy embert keresnek a beomlott csarnoknál

A Bajorországban beomlott jégcsarnok tetőszerkezete alól a szerdai napon három áldozatot sikerült kihozni. A mentőalakulatok feltételezései szerint már csak egy 40 év körüli nő van a romok alatt, aki valószínűleg szintén nincsen életben – írja a Handelsblatt.

A szomszédos város, Traunstein rendőrkapitánya elmondta, hogy a 14. halálos áldozat egy 12 és 16 év közötti leány – jelenti az MTI. Két nappal a tragédia után már csak egy embert keresnek a mentők, miután a nap folyamán két fiatal gyermeket holttestét már kihozták. Ezzel a halálos áldozatok száma 14-re emelkedett. A jégcsarnok teteje még hétfő délután négy óra körül omlott be a ránehezedő hóréteg súlya alatt, és körülbelül 50 embert temetett maga alá. Közülük 34-et kisebb-nagyobb sérülésekkel sikerült kimenteni.

Kedden a beomlás veszély miatt egy időre a félbe kellett szakítani a mentést. A rendőrség szerint a hajnali órákban sikerült csak stabilizálni annyira a beomlott részeket, hogy ismét a romok közé merészkedhettek a mentők.

A tragédia okairól a helyi rendőrfőnök egyelőre nem akart nyilatkozni, elmondása szerint . jelenleg minden erre vonatkozó kijelentés csak találgatás lenne. Nem sokkal a szerencsétlenség után olyan spekulációk hangzottak el, amelyek szerint az épületet már régóta fel kellett volna újítani. Bad Reichenhall polgármestere ezeket a vádakat több alkalommal is visszautasította szakemberek véleményére hivatkozva.

Az ügyészség mindenesetre nyomozást indított az ügyben. A hivatal szóvivője elmondta, hogy a tragédia óta már sikerült jó néhány tanút meghallgatniuk, és a csarnok hivatalos iratait is lefoglalták. Egyelőre ezekből az apró részletekből még nem állt össze a teljes kép a szóvivő szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik