Külföld

Elmondta szilveszteri imáját a pápa

admin
admin

2005. 12. 31. 21:59

Elődjéről emlékezett meg és a házasságon alapuló család fontosságát hangsúlyozta XVI. Benedek pápa szombat este a vatikáni Szent Péter-bazilikában mondott imájában.

A katolikus egyházfő első szilveszter esti hálaadó miséjében méltatta a katolikus és a más felekezetek közötti mélyülő párbeszédet, ugyanakkor újfent abbéli aggodalmát hangoztatta, hogy a hagyományos keresztény család válságba került. A 78 éves pápa felidézte június 6-án mondott beszédét, amelyben elítélte az egyneműek közötti házasságkötést, a magzatelhajtást és az embriókkal történő manipulációkat. Az egyházfő akkor felszólalt a válás, a születésszabályozás és a próbaházasságok ellen is.

“A család mindig mélyen tisztelt elődeim – s különösen II. János Pál – figyelmének középpontjában állt” – hangoztatta XVI. Benedek, aki április 19-én lépett az április 2-án elhunyt II. János Pál örökébe. A pápa megemlékezett arról is, hogy elődje e kérdésben – mint mondta – meggyőző volt és számos alkalommal elismételte, hogy a család válsága súlyos kárt jelent a társadalom számára.

XVI. Benedek a misén egyéb formában is megemlékezett elődjéről, s hálát mondott az óesztendőnek, amely szavai szerint eseményekben gazdag volt a világ 1,1 milliárd katolikus hívője számára.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.