Nagyvilág

Indonéziában mikulások kutattak bombák után

Tűzszerész osztagok kutatták át Indonézia keresztény templomait, és Mikulásnak öltözött biztonsági őrök gépkocsikat vizsgáltak át, robbanószereket keresve, miután az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózathoz kötődő Jemaah Islamiyah iszlám szervezet karácsonyi merényletekkel fenyegetőzött.

Országosan mintegy 47 ezer katonát és rendőrt mozgósítottak a templomok, szállodák, klubok, éttermek és bevásárlóközpontok védelmére, és megerősítették a magas rangú kormánytisztviselők, diplomaták és más külföldi állampolgárok védelmét is a délkelet-ázsiai országban. Több mérsékelt iszlám csoport is felajánlotta, hogy az ünnepek alatt védelmet nyújt a misékre igyekvőknek.

Firman Gani vezérőrnagy, Jakarta rendőrfőnöke arra figyelmeztetett, hogy a Jemaah Islamiyah merényletet hajthat végre karácsonykor, megtorlásul Azahari bin Husin bombagyártó szakértő, a Bali szigetén 2002-ben elkövetett, 202 halálos áldozatot követelő merényletek értelmi szerzőjének haláláért. Azahari november elején az indonéz rendőrséggel vívott tűzharcban vesztette életét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik